At holde styr på sine tal

Jeg skal blank erkende, at når det kommer til sådan noget som debet og kredit, så går der ikke ret længe inden jeg keder mig helt vildt. Det er ikke fordi jeg ikke kan finde ud af det og jeg har da også lavet en del bogholder arbejde igennem mit arbejdsliv, men det keder mig.

Derfor er jeg også glad for, at jeg har kunnet finde mig en rigtig god bogholder der til tage sig af mit regnskab. Min passion ligger indenfor markedsføring og det må sige at være en meget anden type arbejde. For dem der er vilde med bogholderi vil markedsføring nok være kedeligt eller for kreativt arbejde, men det er jo kun dejligt at vi som mennesker er så forskellige. Der er plads til alle og vi kan hjælpe hinanden med de ting som de andre ikke har lyst til.

Som iværksætter

Et af de steder jeg ser at mange iværksættere går galt i byen er når det kommer til deres regnskab og deres generelle økonomiske viden. Mange er drevet af en ide og en idealisme og uden den ville de helt sikkert ikke nå ret langt. Men kan de ikke finde ud af økonomi, så står de hurtigt med enten en kæmpe gæld eller får på andre måder håret i postkassen.

Derfor anbefaler jeg også altid, at man hyrer en bogholder så tidligt i et forløb som muligt. På den måde skal man ikke bruge unødig tid og man undgår en masse problemer. Selvom man på det tidspunkt ikke har ret mange penge, så er de godt givet ud. I mange tilfælde vil der heller ikke være tale om ret mange penge, da der sikkert ikke er mange bilag.

Måske kan du endda finde en nystartet bogholder som du kan hjælpe med nogle af de ting du er god til, mod at de hjælper dig med det de er gode til. Der er naturligvis stadig noget der hedder skat og moms, for man må ikke bare bytte vennetjenester, men det kan du eventuelt tale med din lokale skatteregion om.

Se mere på SKAT.dk

Se selv på regnskabet

Men selvom du har en til at hjælpe dig med at bogføre og udarbejde et regnskab, så er det stadig vigtigt at du holder øje med dine tal. Bruger du for mange penge og/eller tjener du for lidt. Mange begår den fejl, at de ikke holder øje med hvordan det går, men nøjes med at forestille sig det. Desværre tager mange grueligt fejl og det ænder næsten altid galt.

Så lav ikke den fejl og vælg i stedet at bruge bare 30 minutter hver måned på at se hvordan det hele egentlig går.

Tagged with: ,