Foråret er på vej, men det går langsomt

Det er stadig koldt når jeg står op om morgenen og jeg har gerne brug for at have både hue og vanter på. Men der går ikke mange timer for det bliver alt for varmt og jeg bliver nødt til at slæbe dem med mig rundt, da jeg jo skal bruge dem enten senere på aftenen eller næste morgen når det hele starter om.

Men kulden går det ikke kun besværligt at skulle slæbe ekstra tøj rundt. Den gør også at det er dyrere at leve med en opvarmet bolig og det har jeg netop kunne se på den sidste regning jeg fik på fyringsolie. Priserne er steget helt vildt og på grund at den kommende konflikt i Iran, så er det nu dejligt at se noget der koster omkring 12 kroner literen. Det er utroligt at man nogensinde skulle sige at 12 kroner virker som en billig pris.

Den positive side er, at foråret er på vej og så bliver det varmere og vi kan nøjes med at fyre meget mindre for at holde varmen. Det er naturligvis en kort frist, da det ikke varer alt for mange måneder inden det går den anden vej, men i det mindste kan vi lukke øjnene for en stund og håbe på en billigere verden.

Alternativt skal man ud og kigge efter andre former for energi kilder og det har jeg da også brugt noget tid på. Blandt andet har det været spændende at se lidt nærmere på varmepumper, men jeg har endnu ikke fundet en uafhængig ekspert som kunne hjælpe mig uden samtidig at have et produkt han gerne ville sælge.

Det er lidt ærgerligt at det skal være på den måde for jeg føler aldrig helt at jeg kan stole på personer der samtidig vil sælge det de anbefaler. Det virker bare ikke helt så troværdigt.

Tagged with: , ,