Hvad tænker du på?

Hvad er det første du tænker på når nogen taler om Roskilde? For folk der bor i Jylland eller på Fyn er der måske ikke så mange ting de kender til byen, men de fleste har dog alligevel hørt om den store domkirke der findes inde midt i byen. For mange der ikke bor i selve byen vil det muligvis også være kirken der er det første de tænker på, men byen er meget mere end det.

Handelslivet i byen

Personligt tænker jeg nok først og fremmest på det liv der findes i form af de mange butikker og gågaden. Har du nogensinde gået tur om sommeren, så har du også oplevet den fantastiske stemning der kan være. På nogen kan det måske virke lidt hektisk, men er man bymenneske, så er det en dejlig ting. Liv, energi og glæde omkring en. Det er Roskilde om sommeren.

Om vinteren er denne fornemmelse dog stærkt begrænset. Folk holder sig indenfor og boderne er af naturlige grunde ikke sat op.

Omkring byen

Men Roskilde er en stor by og der sker mange ting. Der er masser af flotte naturområder, muligheder for gåture og en masse kulturelle begivenheder. Er du til lidt historie, så kan du se de mange vikingeskibe på det lokale museum og du kan opleve rollespil som genopfører kendte slag fra gammel tid.

Min påstand er, at der i Roskilde er lidt for enhver smag og har du endnu ikke besøgt byen, så bør du lægge turen forbi en dag.

Tagged with: , , ,