Lad være med at tigge på gaden

Da jeg var ude og handle ind i går, var jeg nødt til at bevæge mig op og ned af gågaden. Det er normalt en ganske hyggelig ting hvor jeg møder folk jeg kender, ser på butikker og generelt bare nyder at bo i byen. Men der er nogle ting der er irriterende og det er når gågaden er fyldt med folk fra enten Unicef, WWF eller andre organisationer der bare gerne vil have fat i mig som medlem.

Ingen tvivl om at det må virke, for ellers blev de vel ikke ved med dette tiggeri? Omvendt kan jeg ikke forstå, at der ikke findes mere effektive metoder til at få folk til at blive medlemmer.

Jeg her ikke noget imod at give penge til gode sager og det gør jeg gerne, men når jeg gør det, så sker det gerne i forbindelse med at jeg foretager et aktivt og velovervejet valg. Ikke at jeg er blevet stoppet af en eller anden ung punker på en gågade som vil fortælle mig omkring koner der bliver slået i et land jeg ikke kender, eller bamser der danser på markedspladser i Usbekistan. Når de stopper mig er jeg simpelthen ikke i det rigtige ”mindset” til at tage fornuftig stilling og så vil jeg hellere sige nej.

På samme måde har jeg det med folk der render og tigger. Jeg er ked af, at nogen i Danmark mener at de har brug for at leve på den måde, men skal du endelig tigge, så lad være med at gøre det når du er skæv/fuld eller har en McD burger og en smøg i hånden. Jeg vil ikke betale til dit misbrug. Punktum!!

Jeg elsker at handle og gå tur i byen, men jeg undgik gerne ovenstående personligheder.

Tagged with: , ,